KOMPLETIRANO PETO KOLO TENISKE LIGE

Uprkos nezapamćenom nevremenu koje nas je zadesilo u subotu i nedjelju, teniska liga, zahvaljujući sjajnim uslovima koje pruža TK CLAY PARK, se sasvim normalno igrala. Najteže je bilo u subotu, kada je cijeli grad bio u blokadi, naročito glavna raskrsnica u ulici Vladimira Rolovića, koja je više ličila na rijeku, nego na ulicu. Evo i rezultata petog kola teniske lige:


EKIPA BROJ SEDAM   3:5   MONDRIAN
EKIPA BROJ PET   1:7   KALAMPER
RAPEX & BRKANOVIĆ  4:3 FERRO STIL & E PLUS **
LA ESQUINE   2:6   M OIL  PODGORICA
Slobodna je bila ekipa LUCKY’S

EKIPA BROJ SEDAM   3:5   MONDRIAN

Goran Pandurica  0:7  Ivan Ulama – predaja
Branislav Bošković  1:7  Saša Stevović
Zoran Dragojević  7:5  Željko Đalović
Žarko Vojvodić  7:3  Igor Banović
Anđela Laban  3:7  Milan Škurić
Kristina Šaljperić  7:4  Damjan Milić
Nuri Bećović  3:7  Vuk Vuksanović
Marija Milić  4:7  Miloš Kralj


MONDRIAN i dalje čuva vrh tabele teniske lige! Junak ove ekipne pobjede MONDRIANA definitivno je nesalomivi Milan Mićo Škurić! Znalo se da je taj derbi na petoj tabli presudan za dalji tok. Sudar dva favorita na „petici“, Anđele Laban i Mića Škurića donio je pravi teniski spektakl. Čak ni kapiten MONDRIANA, Ivan Ulama, nije vjerovao da Mićo može da parira daleko spremnijoj i superiornijoj Anđeli i njenim prefinjenim udarcima. Međutim, uz bučnu, ali fer, podršku navijača, Škuri je napravio ono čemu se malo ko nadao – u svim elementima igre, nadigrao je mlađanu Laban. Meč je počeo razarajućim forhendima Anđele Laban. Lagano je osvojila prvi gem za 1:0. Nakon toga, napravila je dvije vezane duple servis greške, za šta su najveći krivci bučni navijači, koji nisu prestajali da daju podršku Škuriću i tako su stvorili pritisak na protivnika. Prelomni trenutak bio je peti gem koji je trajao skoro 10 minuta. Mićo je izgradio poen snažnim forhendima, prinudio Anđelu da zaigra defanzivno, a onda jednu laganu loptu žestoko zakucao za 3:2 u gemovima što je donjelu erupciju oduševljenja na tribina. Do kraja, indisponirana Laban, pokušala je potpunom ofanzivom da dođe do preokreta. To je bio odličan strateški potez, ali je nemilosrdno osujećen te je Škurić slavio sa nevjerovatnih 7:3! Ovom derbiju, prethodio je novi poraz Damjana Milića. Debitant koji je uknjižio bio tri vezane pobjede, poražen je od strane još jednog debitanta, Kristine Tine Šaljperić. Dugo je Damjan kontrolisao meč, ali je Tina dokazala da je veliki borac i da igra do kraja, te je uspjela da, napokon, poslije osmog gema, uđe u ritam Damjanove igre i slavi sa 7:4. Očekivalo se da će Branislav Bošković biti jedan od igrača koji mogu da uzmu mjeru nedodirljivom Saši Stevoviću. Međutim, ko god je gledao meč vidio je da je Bošković igrao nikad slabije. Naročito u početku, Bošković je bio sleđen, te nije uspjevao da uđe u dužu razmjenu udaraca sa Stevovićem. Stevović je, pak, uprkos izuzetno hladnom vremenu, bio sjajan! Bilo ga je, kao i uvijek, na svakom dijelu terena i na kraju je ostvario najubjedljiviju pobjedu. Na tabli najmlađih, Vuk Vuksanović, ponovo, je bio bolji od Nurija Bećovića, dok je Miloš Kralj savladao Mariju Milić. Kada se tome pridoda i predat meč od strane Gorana Pandurice, znalo se da je MONDRIAN ostvario novu pobjedu. Žarko Vojvodić je u pravo vrijeme vratio svoju, prepoznatljivu, formu. Sjajni ljevoruki igrač bio je bolji od Igora Banovića sa 7:3. Još jednu pirovu pobjedu za EKIPU BROJ SEDAM, ostvario je Zoran Raro Dragojević. To je Rarova četvrta pobjeda i on je, uz Andreja Sulu, jedini neporaženi igrač na trećoj tabli. Do samog kraja, odlično se borio Željko Đalović, ali nije uspio da savlada zahuktalog Dragojevića.

RAPEX & BRKANOVIĆ   4:3   FERRO STIL & E PLUS**

Alen Sinanović  –  Ranko Vojvodić – odložen meč za srijedu
Ivica Karanikić  0:7  Samir Osmanagić – predaja
Alen Đeljošević  6:7  Željko Rolović
Željko Popović  0:7  Nešo Marljukić – predaja
Elvir Velović  7:3  Dejan Gogić
Mijo Madžar  7:3  Sanja Dobrković
Filip Dragojević  7:3  Saša Lekić
Iva Nišavić  7:3  Nikoleta Jevtović

RAPEX & BRKANOVIC

Ove dvije zvjezdice označavaju da ovaj meč još uvijek nije završen. Naime, nepredviđena okolnost, Alena Sinanovića, spriječila je da u subotu zaigra protiv Ranka Vojvodića. Ako u srijedu Ranko slavi, to će biti neriješen ishod, a ako Sinanović bude slavio, to će RAPEX & BRKANOVIĆ ekipi biti prva pobjeda. Jedan od najboljih mečeva ovog petog kola viđen je na trećoj tabli između Alena Đeljoševića i Željka Rolovića. Đeljošević je taktički iznenadio Rolovića na početku susreta. Ravnim udarcima u forhend ili pak bekhend stranu, primoravao bi Rolovića da podigne lopticu poprilično visoko, a istu bi Alen dočeo na mreži i tako završio poen. Alen je poveo sa 3:0, da bi se tek onda Rolović zagrijao i počeo da igra. Iako ga bekhend nije služio uspjevao je da istim udarcem iznudi par grešaka. U četvrtom gemu uslijedio je potez kola, ako ne i kompletne lige!!! Nakon duge razmjene udaraca sa osnovne linije, te promjene ritma bekhend slajsom, Đeljošević je izašao na mrežu, napao forhend stranu Rolovića, loptica je pala na servis liniju, iz petnih žila Željko uspjeva da je u punom trku vrati nazad na volej Alenu, koji, logično istu šalje u bekhend stranu, a onda Rolović pravi neviđen potez. Naime, odbojkaškim „upijačem“ baca se na šljaku, udara lopticu i ostvaruje poen!!! Do sada neviđen potez u teniskoj ligi. Poslije tog spektakularnog poena, Rolović se razigrao i počeo da nameće svoju igru. U igri „gem za gem“ došlo se do ključnog sedmog, taj breka. Tu je Alen poveo, brzo, sa 3:0, pa 4:1, ali onda su uslijedile duge razmjene udaraca. Naredna tri poena trajala su 25, 30, odnosno, 40 udaraca. Rolović je u toj tenisko-šahovskoj partiji imao više strpljenja i ideja, te je slavio sa 7:4. Pravo iznenađenje napravio je Mijo Madžar koji je savladao Sanju Dobrković, zapravo, bolje rečeno, Sanja je samu sebe savladala izuzetno lošom teniskom partijom. Prvu pobjedu, napokon, ostvario je i Elvir Velović. Jedina neizvjesnost na ovom meču vladala je u prva tri gema. Gogić je dobrim bekhend paralelama uspjevao da iznudi grešku, ali poslije već, rastrčani Velović pokrivao je i bekhend i forhend strane, a uz odličan servis pitanje je bilo samo kojim će se rezultatom završiti ovaj susret. Fićo Dragojević je ostvario svoju prvu ovosezonsku pobjedu! Dragojević je bio konkretniji u završnicama od Saše Lekića, smanjio je greške na minimum i tako prebolio poraz od Radonjića u prošlom kolu. Ako se ne varam najmlađa učesnica ovogodišnje lige, Nikoleta Jevtović, nije uspjela da iznenadi daleko iskusniju Ivu Nišavić. Mada, ako se uzme u obzir da je Nikoleta uspjela da osvoji tri gema protiv Ive, to se, svakako, ne može smatrati neuspjehom, naprotiv. Moram istaći nekoliko odličnih udaraca, naročito su dobri bili oni kada bi se Nikoleta našla u „ničijoj zemlji“. Uz dva predata meča, ekipa FERRO STIL & E PLUS imaće šansu da u srijedu osvoji makar bod.

EKIPA BROJ PET   1:7   KALAMPER

Jovan Perović  1:7  Mujo Dapčević
Toni Zapušek  7:3  Sava Novaković
Aco Ćorić  1:7  Andrej Sulla
Danilo Kićović  4:7  Armin Aručević
Aleksandar Durutović  6:7  Vaso Vukosavović
Jovan Bogićević  3:7  Filip Pejović
Tamara Jočić  5:7  Nemanja Radonjić
Ana Cvjetić  2:7  Tijana Ivanović

IMAG0337 (Small)

Polako ostajem bez epiteta kojima bih okarakterisao uspješnost KALAMPER „EXPRESA“. I u ovom kolu KALAMPER je deklasirao protivnike sa rezultatom 7:1. Filip Pejović je uknjižio novi trijumf, ovoga puta protiv i ove godine, najstarijeg učesnika lige, gospodina Jovana Bogićevića. Uz kvalitetne savjete kapitena Dapčevića, Vaso je uspio da savlada i Aleksandra Durutovića u taj breku, što je bio nagovještaj pobjede.  Nemanja Radonjić, ponovo je ostvario pobjedu, ali je ovoga puta bio na ivici poraza. Nakon prednosti od 6:2 u gemovima, serije meč lopti, dopustio je Tamari da se vrati u igru. Međutim, u 12.gemu, smireni Radonjić, ponovo, strpljivo gradi poene i dolazi do nove pobjede. I definitivno, pobjedu KALAMPERU donosi Tijana Ivanović, koja je, lakše od očekivanog, bila bolja od Ane Cvjetić. Mladi Jovan Perović nije uspio da napravi novu senzaciju na prvoj tabli. Naime, prvi poraz Jovu (barskom Herisonu) nanio je Mujo Dapčević. Ostaće upamćen fenomenalni bekhend u trku i paralela kojom je Perović napravio viner i izmamio čestitke Dapčevića. Majstor taj breka, Aco Ćorić, po prvi put ove sezone, nije uspio da dođe do 13.gema, te je Andrej Sulla ubjedljivo slavio sa 7:1. Impresivan meč priredili su Armin Aručević i Danilo Kićović. Momci koji se odlično znaju bili su poprilično agresivni od početka. Dosta loše, Kićović je odigrao na mreži, dok je te izlaske Aručević izbjegavao i bazirao svoju igru sa osnovne linije. Na kraju je Armin slavio sa 7:4. Čast EKIPE BROJ PET, spasio je Toni Zapušek, pobjedom protiv Save Novakovića. Sava nikako da ustali svoju igru, tj nikako da nestanu njegove oscilacije.

LA ESQUINE   2:6   M OIL   PODGORICA
Vladimir Pavlović  7:6  Saša Bošković
Gašo Radonjić  7:3  Marko Vuković
Dragan Vučković  3:7  Mirko Micić
Janko Aleksić  7:0  Ana Vujošević – predaja
Emil Sinanović  7:5  Ernest Adžija
Igor Dabanović  7:0  Olga Nosova – predaja
Snežana Karanikić  2:7  Pavel Pakhomov
Dušan Vujović  7:0  Slavko Lekić

M OIL PODGORICA (Small)

Napokon, pobjeda!!! Nakon nevjerovatna četiri remija, ekipa M OIL – a uknjižila je jako bitnu pobjedu, kojom su se učvrstili na trećem mjestu, odmah iza vodećeg MONDRIANA i drugoplasiranog KALAMPERA. Sneža Karanikić je odigrala najlošiji meč protiv najboljeg igrača na šestoj tabli. U nekim trenucima je uspjevala da nametne svoje udarce, ali to je bilo nedovoljno da se uđe u dramatičniju završnicu protiv Pavela Pakhomova. Nakon zamjene termina Gašo Radonjić je prikazao odličnu igru protiv Marka Vukovića. Koristio je slabosti Markovog bekhenda, forsirao isti dubokim, spinovanim, lopticama. Najveći broj poena, Gašo je ostvario tako ili pak odličnim servis vinerom. Moram istaći i odlične voleje na mreži Radonjića, kojima je dodatno pritisnuo Vukovića i nanio mu treći vezani poraz. Dva meča su predata bila igračima M OIL – a , a još uvijek je pod velikim znakom pitanja Olga Nosova, koja je odigrala samo jedan meč u ligi i potom, bukvalno, nestala. Mladi Emil Sinanović, ponovo je donio prevagu. Njegova pobjeda značila je i siguran bod M OIL – u, kao i tri meč lopte za pobjedu. Prvu je, umalo, iskoristio Gaga Vučković, ali je Micić malo dodao gas, namjestio svoj forhend spin i došao do pobjede. Gladijatorski meč sa gomilom preokreta, odigrali su, zatim, Saša Bošković i Vanja Pavlović. Saša je, lagano, poveo sa 3:0, Pavlović je, po dobrom starom običaju, krenuo sa nervozom, ali se konsolidovao, smirio, ušao u udarce Boškoviću i potpuno preokrenuo tok susreta u svoju korist. Poveo je sa 5:4 sjajno ga je služio i servis (tri asa i dva servis vinera), ali je Bošković pogodio nekoliko sjajnih forhend paraleli, te je, vrlo brzo, uz tako agresivnu igru uslijedio taj brek. Bliži pobjedi, svakako, bio je Saša, koji je vodio i sa 5:1, ali pri rezultatu 5:3, Bošković pravi nezgodan izmah koji je uslovio povredu lakta, pa je Pavlović lako došao do prve pobjede u ovoj ligi i to mu je prva pobjeda na prvoj tabli. Zadnji meč odigran je između prošlogodišnjih saboraca i osvajača prvog mjesta Slavka Lekića i mene. Dugo tako loše Lekić nije odigrao svoj meč, jedino čime se ja mogu pohvaliti jeste da sam, napokon, uspio lobovati protivnika,a da lopta ne ode u aut, nijednom.
Nakon pet odigranih kola TABELA izgleda ovako:
1. MONDRIAN – 9 BODOVA
2. KALAMPER – 8 BODOVA*
3. M OIL PODGORICA – 6 BODOVA
4. EKIPA BROJ SEDAM – 3 BODA*
5. LA ESQUINA – 3 BODA*
6. FERRO STIL & E PLUS – 3 BODA* (čeka se susret Vojvodić – Sinanović)
7. EKIPA BROJ PET – 3 BODA
8. RAPEX & BRKANOVIĆ – 2 BODA (čeka se susret Vojvodić – Sinanović)
9. LUCKY’S – 1 BOD*

*- Ekipe koje su imale slobodno kolo. U ovom, petom, slobodni su bili igrači LUCKY’S – a. Nikakvog „tumbanja“ na tabeli nije bilo. M OIL se učvrstio, KALAMPER juri prvo mjesto, dok je LUCKY’S i drugu nedjelju zaredom, „fenjeraš“ lige. Eventualnim bodom, u srijedu, FERRO STIL & E PLUS bi izbio na četvrto mjesto, baš kao i RAPEX & BRKANOVIĆ u slučaju trijumfa Alena Sinanovića. To je jedina promjena, neminovna, koja nas očekuje na tabeli.

~ Dušan Vujović ~

~ Dušan Vujović ~

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Teniska liga. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s