SJEČA FAVORITA U SEDMOM KOLU TENISKE LIGE

Završno kolo u teniskoj 2012.godini, mimo derbija Škurić – Vujović donjelo je i prvi poraz favorizovanog Samira Conge Osmanagića, kao i novi kiks ekipe FERRO STIL & E PLUS.
Rezultati sedmog kola teniske lige:
FERRO STIL & E PLUS  3:5  LA ESQUINE
EKIPA BROJ PET  5:3  LUCKY S
KALAMPER  5:3  EKIPA BROJ SEDAM
MONDRIAN  4:4  M OIL   PODGORICA
U ovom kolu slobodna je bila ekipa RAPEX & BRKANOVIĆ

FERRO STIL & E PLUS  3:5  LA ESQUINE

Ranko Vojvodić  7:0  Saša Bošković – predaja
Samir Osmanagić  2:7  Marko Vuković
Željko Rolović  7:5  Mirko Mićić
Nešo Marljukić  7:0  Ana Vujošević – predaja
Dejan Gogić  3:7  Slavko Lekić
Sanja Dobrković  1:7  Pavel Pakhomov
Saša Lekić  2:7  Jovana Niković
Nikoleta Jevtović  6:7  Ernest Adžija

I pored dvije predaje, FERRO STIL & E PLUS nije uspio da sačuva četvrtu poziciju ili da se pak približi trećeplasiranom M OIL – u. Jovana Niković je demonstrirala još jednu odličnu tenisku partiju, protiv borbenog Saše Lekića. Brzo je stekla veliko vođstvo koje je, do kraja, održavala. Najmlađa učesnica, Nikoleta Jevtović, ponovo je poražena u 13.gemu, taj breku. Nikoleta, je sjajno otvorila susret. Koristila promašaje stegnutog Adžije i povela sa 3:0 pa onda i 4:1. Međutim, Adžija je namjestio svoje udarce, a mladoj Nikoleti falilo je snage i koncentracije da prije ulaska u taj brek, završi susret u svoju korist. Pavel je, ponovo, bio superioran i nastavio sa dominacijom na šestoj tabli. U meču starih poznanika, bolji je bio Slavko Lekić je iznudio dosta grešaka, već u startu, Dejanu Gogiću, a poslije meč pravovremenim izlascima na mrežu riješio u svoju korist. Mirko Mićić, sjajno je parirao Željku Roloviću. Razornim forhendima Mirko je ostvario solidan broj vinera,a isto tako je uspio da od Rolovića iznudi greške, posebno u bekhend stranu. Rolo uspijeva da ukroti Mirkove udarce, smiri igru I da pređe u vođstvo. Micić nije imao strpljenja, te su ga napadi iz zaletišta (tri metra iza osnovne linije) koštali, možda i meča. U susretu Marka Vukovića i Samira Conge Osmanagića publika nije mogla da uživa u neizvjesnom meču, kao što se to očekivalo. Osmanagić nije uspio da pogodi, skoro ništa. Čak ni forhend dijagonale, koje Conga, ne promašuje, nisu ga služile, već su završavale u autu. Vuković je dokazao da smirenom igrom može da se suprotstavi svakom igraču sa druge table.

EKIPA BROJ PET  5:3  LUCKY S

Jovan Perović  7:0  Rajko Smolović
Toni Zapušek  7:0  Dragan Laković – predaja
Aco Ćorić  2:7  Dalibor Dabanović
Danilo Kićović  4:7  Andrija Novaković
Saša Durutović  7:0  Mirko Radević – predaja
Jovan Bogićević  0:7  Nenad Ostojić
Tamara Jočić  7:0  Gorica Ćorić – predaja
Ana Cvjetić  7:2  Ješa Miljanić

„Petica“ je napokon uknjižila pobjedu! Uz tri predana meča, Ana Cvjetić je bez većih problema, savladala Ješu Miljanić. O tome koliko oscilira u igri Danilo Kićović govorio sam i ranije, ali još jednom nas je Danilo iznenadio. Naime, u prošlom kolu savladao je Neša Marljukića, da bi u ovom bio poražen od Andrije Novakovića, nakon 11.gema. Nadu ekipe LUCKY S da može doći do boda produžio je Dalibor Dabanović. Dalibor je bio ubjedljiv protiv Aca Ćorića, nije mu dozvolio da uđe u meč, te je i ovoga puta, majtoru taj breka, izmakao 13.gem. Konačni ekipni bod „Petici“ donio je najmlađi kapiten u istoriji lige – Jovo Perović. Za manje od 40minuta, Jovo je savladao Rajka Smolovića i pokazao da je ove godine u samom vrhu prve table.

EKIPA BROJ SEDAM  3:5  KALAMPER

Goran Pandurica  0:7  Mujo Dapčević – predaja
Branislav Bošković  7:4  Sava Novaković
Zoran Dragojević  2:7  Andrej Sulla
Žarko Vojvodić  3:7  Armin Aručević
Anđela Laban  7:0  Vaso Vukosavović
Kristina Šaljperić 0:7 Filip Pejović – predaja
Nuri Bećović  7:5  Nemanja Radonjić
Marija Milić  3:7  Tijana Ivanović
KALAMPER „EXPRES“ malo je usporio svoj ritam pobjeda. Poslije, nekoliko nevjerovatno, ubjedljivih, „Sedmica“ je bila ekipa koja je mogla da se do samog kraja ravnopravno nosi sa favorizovanim KALAMPEROM. Sava Novaković odigrao je jedan od najboljih mečeva u zadnjih nekoliko kola. Uspio je da bude u egalu sa Branislavom Boškovićem punih osam gemova, a onda je fizički daleko superiorniji Bošković priveo susret kraju. Još ranije je meč treće table između neporaženog Rara Dragojevića i Andreja Sulle bio Pod znakom pitanja zbog zdravstvenih problema Dragojevića. Ipak, je Raro pokazao da je veliki borac, izašao je na meč sa Sulom, ali nije uspio i da nanese, eventualni, prvi poraz KALAMPEROVOM „sigurnom“ igraču. Dobar meč viđen je između Nurija Bećovića i Nemanje Radonjića. Radonjiću je na početku susreta pukao špan, a čiji je reket uzeo, reći ću na kraju izvještaja. Glavno, Radonjić je vodio, diktirao je tempo, ali je Nuri sačekao nekoliko opuštenih Radonjićevih poteza i došao do pobjede. Žarko Vojvodić se borio kao lav, do samog kraja, protiv Armina Aručevića, međutim, nije uspjevao da pogodi nekoliko bitnih udaraca. Ili bi loptica završila u autu ili bi te udarce Aručević pročitao. Velika šteta je bila za sve one koji su gledali meč Škurić – Vujović, a ne Laban – Vukosavović. Brutalnost i elegancija spojeni u jednom stilu koji skoro cijelu deceniju pažljivo njeguje Anđela Laban. Vaso je prikazao znatno lošiju igru nego u prošlim mečevima, ali je i Anđela igrala, po rečima Vanje Pavlovića: „Ka đavo!“. Ipak, jedna Anđela ne čini bod, pa je KALAMPER godinu završio sa perfektnim skorom!

MONDRIAN  4:4  M OIL  PODGORICA

Ivica Ulama  7:3  Vladimir Pavlović
Saša Stevović  7:6  Gašo Radonjić
Željko Đalović  7:6  Dragan Vučković
Igor Banović  1:7  Janko Aleksić
Milan Škurić  7:6  Dušan Vujović
Damjan Milić  0:7  Snežana Karanikić
Vuk Vuksanović  3:7  Igor Dabanović
Miloš Kralj  6:7  Emil Sinanović

KAKAV DERBI!!! Tenisko ludilo na terenu broj dva uz čak četiri taj breka!!! Nakon predatog meča Sneži od strane Damjana, uslijedio je vječiti derbi teniske lige. Znao sam da u slučaju mog trijumfa, to bi bio veliki korak ka pobjedi nad MONDRIANom. Ovo je bio najposjećeniji meč ovog kola. Nakon startnog vođstva od 2:0, Mićo je uspio da napravi potpuni preokret. Prvo: što mi drop šotovi više nisu prolazili, a drugo što je Mićo stizao apsolutno sve! Za divno čudo, pogadjao sam paralele u velikoj mjeri, ali sve je to bilo uzaludno. Posebno su, Miću, koristili savjeti kapitena MONDRIANA Ivice Ulame. Lucidni Ulama je uvideo da ne mogu da držim loptu dugo u igri, te me je Škuri primorao da trčim naprijed, nazad (Lukas bi nastavio „nemam gde“) što me je dodatno iscrpilo. Pri rezultatu 4:2, Škuri je imao nekoliko šansi da me i definitivno dotuče, ali je nekoliko riterna izbacio u aut. Bilo, kako bilo, došlo se do taj breka. Iskreno govoreći, jedino se jasno sjećam 12gema. Zašto je to tako, objasniću malo kasnije. U taj breku, ma koliko sam želio tu pobjedu, do koje nekoliko minuta prije, sam bio daleko, ipak nisam uspio ništa da napravim. Mićo je nastavio sa forsiranim drop šotovima (nijedan nije promašio), a zatim i sa vinerima, kad god bih se našao na mreži. Da se vratim na 12.gem. Pri rezultatu 0:30, za mene, jednu dugu razmjenu sam završio greškom. Nakupljeno nezadovoljstvo, kulminiralo je. Protiv Mića je uvijek bilo teško igrati jer je tokom svakog poena ravnopravan igrač, a na ovom susretu sam igrao i protiv sebe samog. Kako mi je bilo, bolje da ne znate. Dakle, želim da se ovako javno izvinem svom prijatelju i „ljutom“ rivalu zbog moja dva nesportska poteza.
Prvi: bacanje reketa u vrh terena (čestitke Babolatu, zaista imaju odlične rekete)
Drugi: u stilu Dejvida Bekama iz doba Real Madrida (2003 do 2006 godine) šutnuo sam kantu koja je stajala pored klupe.

Dakle, još jednom se izvinjavam, prije svih, Miću zbog toga. Poslije meča nisam prestajao o  tom nesportskom činu da razmisljam, naročito kada se sjetim da su ovaj meč, između ostalih, gledali i mladi barski teniseri te im poručujem da što prije zaborave šta su vidjeli. Takođe, hvala Škuriju, na još jednom antologijskom meču. U nastavku ovog duela MONDRIANA i M OIL – a Gašo Radonjić umalo nije prekinuo seriju Saleta Stevovića. Poveo je Saša brzo sa 2:0, pa je Gašo zaigrao baš kao i protiv Boškovića. Uspio je da ostvari nekoliko sjajnih poena i da uzme Stevoviću čak šest gemova. Međutim, u taj breku, Stevović je bio skoncentrisaniji i uknjižio svoju 22.vezanu pobjedu!!! Apsolutni rekorder. Giga je lagano savladao tri godine mlađeg Vuka Vuksanovića, pobjedivši ga sa 7:3 dok je Emil Sinanović postao pravi „džoker“ u timu M OIL – a. Kad god je najteže, Emil je dobijao pa je i ovoga puta, uprkos nervozi uspio da savlada Miloša Kralja u 13.gemu. Siguran bod za ekipu M OIL –a, lagano je ostvario Janko Aleksić protiv nedovoljno spremnog Igora Banovića. Priliku sa novom pobjedom u finišu taj breka, propustio je Gaga Vučković. Džon Đalović je imao vođstvo tokom većeg dijela meča, ali je iskustvo doprinjelo tome da se uđe u neizvjesnu završnicu. Gaga je imao 10, vezanih pogođenih voleja, a uspio je da „uhvati“ i razarajući servis Željka Đalovića. Vodio je Vučković u taj breku, ali je za nekoliko centimetara, u dva navrata, promašio liniju, za 6:5, odnosno 6:6 pa je Đalović slavio u taj breku sa 7:5. U prehladnim uslovima, Ivan Ulama i Vanja Pavlović odigrali su zadnji meč. Pavlović nastavlja sa odličnim početkom pa je i protiv Ulame poveo sa 2:0 u gemovima. Kasnije, kako je meč prolazio, tako je i Pavlović pravio sve veći i veći broj grešaka. Ulama je u 6.gemu, stizao apsolutno, sve! Pokrivao sve dijelove terena, a uz impresivan, defanzivan volej, došao do krucijalnog gema. Na kraju, ovaj susret je završen možda i najpravednijim ishodom 4:4.

Nakon sedam odigranih kola TABELA izgleda ovako:
1. KALAMPER – 12 BODOVA
2. MONDRIAN – 10 BODOVA
3. M OIL PODGORICA – 9 BODOVA
4.        EKIPA BROJ PET – 6 BODOVA
5. LA ESQUINE – 5 BODOVA
6. RAPEX & BRKANOVIĆ – 5 BODOVA
7. FERRO STIL & E PLUS – 5 BODOVA
8. EKIPA BROJ SEDAM – 3 BODA
9. LUCKY’S – 1 BOD

Jedina ekipa koja nije imala slobodno kolo, jeste M OIL. Ovim je završena kalendarska 2012.godina, liga se nastavlja, devetim kolom, februara mjeseca. Upravo u tom, devetom kolu M OIL će biti slobodan, dok će KALAMPER i MONDRIAN igrati međusobni, derbi, susret.
Za kraj, jedna anegdota iz nedjeljnog programa. Rekao sam da je Nemanji Radonjiću protiv Nurija pukao špan. Saša Stevović mu je izašao u susret i dao mu svoj uz komentar:
Saša Stevović: „Pazi šta radiš sa ovim reketom! On do sada nije poražen!“

Ipak, dragi Sale, vidjelo se da nije stvar u reketu, već u igraču. Toliko od mene, želim Vam srećne Božićne i Novogodišnje praznike!

~ Dušan Vujović ~

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Teniska liga. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s